Inmiddels zijn we alweer bij ding 9 en heeft iedereen een g-mail account, een weblog, een netvibes-pagina, een flickr-account, RSS-feeds gezocht en online plaatjes bewerkt. Een hele waslijst en we zijn nog niet eens op de helft! Kan me voorstellen dat mensen denken: HELP!!!!!
Dit schreef Hardaja erover, en ik kan het niet beter verwoorden:
Er zijn veel internettoepassingen en voor veel zaken moet je inloggen. Begrijpelijk, maar met telkens nieuwe en andere inlogprocedures werp je voor veel mensen hindernissen op. En in de praktijk vermoed ik dat daar een belangrijk struikelblok ligt. Een andere hindernis ligt in het feit dat mensen het gevoel hebben dat ze nu met de billen bloot moeten: iedereen kan zien wat ik schrijf en/of doe rond deze cursus. Dat is ook een hindernis, want wat vinden anderen daarvan? Ik kan toch niet schrijven dat ik twee uur achter de computer heb gezeten en dat het inloggen me niet lukte? Kijk eens wat de anderen allemaal al gedaan hebben, prachtige verhalen en resultaten en ik, ik kom niet voorbij het inlogscherm. Dat kan ik toch niet gaan vertellen, dan lachen ze me allemaal uit. Weet je wat? Ik heb het te druk met van alles en nog wat en dat zullen ze wel begrijpen. Weer een deelnemer die blijft steken bij ding x.
We gaan dit najaar zien of het lukt om een groep mensen langs de problemen te loodsen en verder te helpen op web 2.0. We hebben ze nodig, medewerkers met genoeg feeling op dit gebied. Want onze bibliotheek moet zich verder ontwikkelen om onze klanten van dienst te zijn en te blijven.
Hier sluit ik me volledig bij aan!
Er zijn zoveel mogelijkheden voor de bibliotheken om via web 2.0 hun klanten van dienst te kunnen zijn. 23Puzzle wees mij op het weblog van wowter. Volgens zijn blog is er tijdens de OCN een groepje verslingerde bibliotheek twee punt nullers die twee dagen lang een complete bibliotheek 2.0 track zullen verzorgen. Van het programma kan je alvast een en ander zien de bibliotheek 2.0 is happe.ning. Hij zal in een van deze (volgens zijn zeggen) ontzettend leuke sessies wat vertellen over de groei en ontwikkeling van de Nederlands (talige) biblioblogosphere. Over de motivatie van de bibliobloggers. Waarom bloggen we, wie bereiken we er mee, lukt het om een community te bouwen, wat zijn je mooiste posts, of je populairste, hoe vaak kijk je naar je statistieken? In zijn blog een opsomming van 90 bibliobloggers... (dankjewel Puzzletje :)
Voor nu weer even genoeg leesvoer...